באזור התעשייה של המועצה האזורית שדות-נגב שבעוטף עזה נחנך בשבוע שעבר מפעל לייצור מזון נטול גלוטן של חברת 'נטורל קייקס'.  המפעל, בבעלותו של גדי ביתן, פעל עד כה במרכז הארץ, באזור התעשייה בפתח תקווה והעסיק 40 עובדים והוא הועבר לשדות נגב כדי להגדיל את היקף הייצור ואת כמות המוצרים שהמפעל מייצר.

המפעל החדש בשדות-נגב הותאם להעסקת בעלי מגבלות עפ"י מדיניות בעלי המפעל להעניק שוויון הזדמנויות למועסקים.

העתקת המפעל מפתח תקווה לשדות-נגב עלתה 20 מיליון ש"ח. המפעל ייצר עוגיות, עוגות, בורקסים קפואים, פיצות קפואות, לחמניות וסוגים של לחם, תערובות אפייה ומוצרים נוספים ,כולם נטולי גלוטן. בקו ייצור נפרד מייצר המפעל מוצרי מזון נטולי סוכר.

המפעל הועבר לשדות נגב ביוזמתו של היזם, גדי ביתן ובתמיכת ראש המועצה האזורית שדות-נגב, תמיר עידאן. בחנוכת המפעל בשבוע שעבר השתתף שר האוצר משה כחלון וחברת הכנסת, מירב בן ארי.

תמיר עידאן ציין כי העתקת המפעל המייצר מוצרים ייחודיים לרגישים לגלוטן והתאמתו להעסקת בעלי מוגבלויות הינה מעשה ציוני מעורר הערכה. "את העתקת המפעל אלינו יזם הבעלים, גדי ביתן, בלי מעורבות ובלי להזדקק לסיוע ממשלתי" ציין עידאן.